![]() |
Mantarlı Böbrek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Böbrek TarifiMantarlı Böbrek Tarifi 4 kuzu böbreği (yağları temizlenip doğranmış) 4 dilim ekmek (2 cm ![]() 1 yumurta 125 gr (1/2 su bardağı) süt 60 gr (4 çorba kaşığı) margarin 4 dilim salam (zarı soyulup doğranmış) 250 gr mantar (temizlenip ince doğranmış) 1 çorba kaşığı limon suyu 1 kahve kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 4 çorba kaşığı rafine yağ 4 çılbır (kaynar suya kırılmış) yumurta (sıcak) Keskin bir bıçakla ekmek dilimlerinin içini 1,5 cm oyunuz ![]() Çukur bir tabakta yumurta ve sütü çırpmız; ekmekleri bu karışıma batırarak, karışımı içmeleri için bir kenara bırakınız ![]() Büyük bir tavada 2 çorba kaşığı margarini orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Ateşin altını kısıp karışımı 2 dakika daha pişirdikten sonra tavayı ateşten alınız ![]() Kalan margarini rafine yağla birlikte büyük bir tavaya koyarak orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() Ekmek dilimlerini, çukur kısımları üste gelecek biçimde ısıtılmış tabaklara yerleştirip tavadaki böbrek karışımı ile içlerini doldurunuz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|