![]() |
Yumurtalı Mezgit Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yumurtalı Mezgit TarifiYumurtalı mezgit tarifi 4-5 Kişilik Malzemeler: Mezgit (4 parça) Un (1 tabak) Yumurta (4 adet) Tuz (1 çay kaşığı) Karabiber (1 çay kaşığı) Sıvıyağ (1 bardak), Un (1 bardak) Servisi için: Kırmızı soğan (1 adet) Haşlanmış patates (4 adet) Maydanoz (1/4 demet) Zeytinyağı (2 yemek kaşığı) Hazırlanısı 4 parça ayıklanmış mezgitin üzerine 1 çay kaşığı tuz ve karabiber serpin ![]() ![]() Başka bir kabın içine 4 adet yumurtayı kırın ve iyice çırpın ![]() Bir tavanın içine 1 bardak sıvıyağ koyarak kızdırın ![]() ![]() Yağ yeterince kızgınlaşınca yumurtalı balıklarınızı yağın içine atın ve arkalı önlü çevirerek kızartın ![]() ![]() Garnitürünü hazırlamak için; başka bir tavanın içine 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 4 adet haşlanmış ve küp küp doğranmış patates ve 1/4 demet doğranmış maydanoz koyarak ocağın üzerinde 1-2 dakika soteleyin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|