Üzümlü Fırın Kebabı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Üzümlü Fırın Kebabı TarifiMalzemeler * 300 gram dana nuar * 1 kahve fincanı kuş üzümü * 1 kahve fincanı dolmalık fıstık * 1 kahve fincanı süt * 1 yemek kaşığı wochestershire sos * 1 yemek kaşığı tereyağ * 1 yemek kaşığı zeytinyağı * 1 adet arpacık soğan * 1 diş sarımsak * 2 adet Defne Yaprağı * Kekik * karabiber * Fırın torbası Hazırlanışı 1 Dana nuar zeytinyağı, süt, wochestershire sos, karabiber taneleri, defne yaprakları ve kekikle en az 3 saat marine edilir![]() 2 Et marine sosu ile beraber fırın torbasına konulur![]() 3 Torbanın içine kuş üzümü, fıstık, sarımsak, arpacık soğan ve tereyağı konulduktan sonra ağızı bağlanır![]() 4 Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında bir saatten biraz fazla pişirilir![]() ![]() |
|
|
|