![]() |
Pakistan Usulü Piliç Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pakistan Usulü Piliç TarifiPakistan Usulü Piliç Kullanılan Malzemeler: 2 su bardağı haşlanmış pirinç 2 diş sarımsak ince doğranmış 1 çay kaşığı rezene tohumu 1/2 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber 1/2 çay kaşığı kırmızı biber 1/2 çay kaşığı çekilmiş zerdeçal 1/4 çay kaşığı kimyon 1/4 çay kaşığı toz karabiber 1 yemek kaşığı sıvı yağ 4 parça Keskinoğlu piliç eti (but veya ön kol) 1 adet doğranmış soğan 1 çay bardağı su 1 demet maydanoz Hazırlama Şekli: Sarımsak, rezene, tuz, kırmızı biber, zerdeçal, kırmızı biber, kimyon ve karabiberi küçük bir kaseye koyun ve bekletin* Yağı geniş bir tavada kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|