![]() |
Kuzu Karski Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Karski TarifiKuzu Karski Tarifi 2 ![]() 125 ml süt Aldığı kadar tane karabiber 135 ml ayçiçek yağı 5 adet kuzu böreği 125 ml mısırözü yağı Aldığı kadar defne yaprağı Aldığı kadar tuz 300 gr soğan Ön hazırlık olarak kuzu sırtlarının içinden bonfileleri ayıklayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kuzu Karski Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Karski TarifiKuzu Karski Tarifi 4 kuzu karski dilimi (her biri 200'er gr'lık) 2 kuzu böbreği (temizlenip ortalarından ikiye bölünmüş) 1/4 su bardağı rafine yağ 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kekik (istenirse) Önce ızgaranızı kızdırınız ![]() Kuzu karski dilimlerinin her iki yanlarını 5'er dakika, arasıra bir fırçayla rafine yağdan üstlerine süzerek, ızgara ediniz ![]() ![]() Not: Kuzu karski, kuzunun böbrek yatağının böbreğe yakın tarafından çıkarılarak hazırlanan bir ızgaradır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|