![]() |
Bildircinli Krep(Akitma) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bildircinli Krep(Akitma) Tarifi6 adet bıldırcın 1 adet kuru soğan 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 1 yumurta sarısı ½ kg un 20 gr yaş veya kuru maya tuz ![]() ![]() Hazırlanması: temizlenmiş bıldırcınlar derince tencere içinde 1 çay bardağı yağ ile iyice kızartılır ve rendelenmiş veya çok ince kıyılmış soğan ilave edilerek kavrulması sağlanır ![]() Yeterince tuz eklenir ve etler yüzecek miktarda su ile etler pişene ![]() ![]() Ateşten alınan malzeme delikli kepçe ile kenara alınır (etler sadece) ayrı olarak bir kapta süt,yumurta sarısı ,maya ve şeker çırpılarak et suyundan katılıp maya kabartılarak unun tamamı katılır ve topak olmayacak şekilde boza kıvamı tutturulana kadar karıştırılır az gelirse un ve su kontrolü yapılır ![]() ![]() Krep(akıtma)sade yenecekse etler başka yemekte değerlendirme için kaldırılır ![]() Sade tüketim için parmak dilimli kaşar veya dil peyniri tavsiye edilir dolama içli için: pişen etlerin sadece göğüs etleri ince ince didiklenerek tel tel edilir ![]() ![]() Arzuya göre ince kıyılmış çiğ soğan ve cevizle harmanlanıp krepler(akıtma)rulo edilirken içi malzemeyle doldurularak servis edilir ![]() not: aynı hazır edilen içi dolu krepleri(akıtma) fırın tepsisine dizerek üzerlerine yaprak şeklinde kesilmiş kaşar ile örterek kaşarlar eriyene kadar fırınlanırsa güzel sıcak veya soğuk kanepe elde edilir ![]() |
![]() |
![]() |
|