![]() |
Limon Soslu Dana Bifteği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Limon Soslu Dana Bifteği TarifiLimon Soslu Dana Bifteği Tarifi 4 dana bifteği (dövülmüş) 4 çorba kaşığı limon suyu 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 3/4 su bardağı e suyu yada tavuk suyu 1 çorba kaşığı unlu tereyağı 1 büyük limon (ince dilimlenmiş) 1 tatlı kaşığı taze maydanoz (ince kıyılmış) Dana bifteklerini geniş ve yayvan bir kaba yerleştirip üstlerine 2 çorba kaşığı limon suyunu dökünüz; 30 dakika, ara sıra çevirerek marine ediniz ![]() Biftekleri kaptan çıkarıp kurulayınız ![]() ![]() Tereyağı geniş bir tavada, orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Ocağın altını kısınız ![]() ![]() ![]() Tavayı ateşten alınız; yemeği sıcak bir servis tabağına boşaltıp limon dilimleriyle süsleyiniz; maydanozu serpip servis ediniz ![]() Not: Bir italyan yemeği olan limon soslu dana bifteği, yanında kabak sote ve domates salatası ile birlikte servis edilebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|