Mititey Köfte Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mititey Köfte TarifiMititey Köftesi Tarifi Malzemesi 1 iri diş sarmısak 2 çay kaşığı tuz 400 gr koyun kıyması 1/2 çay kaşığı kimyon 1/3 çay kaşığı karabiber 1/3 çay kaşığı kırmızı biber 2-3 çorba kaşığı soğuk su 1 su bardağı un 1 su bardağı rafine çiçek yağı ketçap hardal Sarmısağı 1 çay kaşığı tuzla birlikte dövüp ortajboy bir kaba aktarın Aynı kaba kıymayı, kalan bir çay kaşığı tuzu, kimyonu, karabiberi ve kırmızı biberi de ilave edin Ayrı bir kapta bol suda ıslatılmış ekmeği sıkıp suyunu iyice süzdürdükten sonra ufalayarak kıymanın bulunduğu kaptaki malzemenin üzerine serpiştirin Malzemenin tümüne iki-üç çorba kaşığı soğuk suyu da kattıktan sonra 10 dakika kadar iyice yogurun yayvan bir kaba elenmiş unu koyun Harçtan küçük ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarladıktan sonra una bulayın Tavada rafine çiçek yağını kızdırın Yağ kızınca, una bulanmış köfteleri, fazla unlarını silkeledikten sonra, tavaya atıp her tarafları nar gibi oluncaya kadar kızartın Köfteleri kâğıt peçete üzerine çıkartıp fazla yağlarını süzdürün Köfteleri, altına kâğıt peçete ya da dantel kâğıt serili bir servis tabağına aktarıp üzerlerine kürdan batırarak, ketçap ve hardalla birlikte servis yapın ![]() |
|
Mititey Köfte Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mititey Köfte TarifiMititey Köfte Tarifi 500 gr köftelik koyun kıyma 1 diş sarımsak Yarım çay kaşığı kimyon Yarım çay kaşığı kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı tuz 1 dilim bayat ekmek içi 2-3 çorba kaşığı soğuk su Kızartma için: 2 kahve fincanı sıvıyağ Köfteyi yoğuracağınız kaba tuz serpip bir diş sarımsakla ovarak kokulandırın Ekmek içini ıslatıp sıkın Kıyma, ekmek içi, baharatlar ve tuzu yoğurma kabına alıp iyice karıştırın 2-3 çorba kaşığı kadar soğuk su ekleyip tekrar yoğurun Ceviz büyüklüğünde köfteler yuvarlayıp kızgın yağda 2-3 dakika kızartın Sıcak olarak servis yapın Not: Dilerseniz köfteleri fındık büyüklüğünde olacak şekilde daha minik hazırlayıp baharatlı domates sosu eşliğinde sunabilirsiniz
|
|
|
|