![]() |
Mititey Köfte Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mititey Köfte TarifiMititey Köftesi Tarifi Malzemesi 1 iri diş sarmısak 2 çay kaşığı tuz 400 gr ![]() 1/2 çay kaşığı kimyon 1/3 çay kaşığı karabiber 1/3 çay kaşığı kırmızı biber 2-3 çorba kaşığı soğuk su 1 su bardağı un 1 su bardağı rafine çiçek yağı ketçap hardal Sarmısağı 1 çay kaşığı tuzla birlikte dövüp ortajboy bir kaba aktarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavada rafine çiçek yağını kızdırın ![]() ![]() ![]() Köfteleri, altına kâğıt peçete ya da dantel kâğıt serili bir servis tabağına aktarıp üzerlerine kürdan batırarak, ketçap ve hardalla birlikte servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Mititey Köfte Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mititey Köfte TarifiMititey Köfte Tarifi 500 gr köftelik koyun kıyma 1 diş sarımsak Yarım çay kaşığı kimyon Yarım çay kaşığı kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı tuz 1 dilim bayat ekmek içi 2-3 çorba kaşığı soğuk su Kızartma için: 2 kahve fincanı sıvıyağ Köfteyi yoğuracağınız kaba tuz serpip bir diş sarımsakla ovarak kokulandırın ![]() Ekmek içini ıslatıp sıkın ![]() ![]() ![]() Ceviz büyüklüğünde köfteler yuvarlayıp kızgın yağda 2-3 dakika kızartın ![]() ![]() Not: Dilerseniz köfteleri fındık büyüklüğünde olacak şekilde daha minik hazırlayıp baharatlı domates sosu eşliğinde sunabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|