Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beyin, kızarmış, tarifi, yağlı

Kızarmış Yağlı Beyin Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızarmış Yağlı Beyin Tarifi



Kızarmış Yağlı Beyin Tarifi

6 koyun beyni
1,5 yumurta kadar tereyağı
2 kahve kaşığı un
6 dal maydanoz
2 çorba kaşığı sos - anglez
1,5 limon
tuz
karabiber

Temizlenen yıkanan beyinler haşlanır Bir taraftan da buhar patatesi hazırlanır Yemekten 15 dakika kadar önce soğumuş beyin bir taşım kaynamak üzere ateşe alınır Sonra servis tabağına aktarılır Bir tarafta da tereyağı bir tavada fındık rengi alıncaya kadar kızartıldıktan sonra ateşten çekilir ve hemen iki kahve kaşığı un eklenir (Kullanılacak yağ, mutlaka tereyağı olmalıdır) Sonra da sos-anglez (veya bir kahve kaşığı kırmızı biber) ile kıyılmış maydanoz, 1,5 limonun suyu, bir kepçe et suyu ya da sadece su konurKarabiber ve tuzu da eklendikten sonra bir taşım kaynatılır ve beyinlerin üzerine gezdirilerek dökülür Yanına garnitür olarak buhar patatesi konur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.