![]() |
Tavuklu Kebap Kallavi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Kebap Kallavi TarifiTavuklu Kebap Kallavi Tarifi 3 adet orta boy tavuk göğüs eti 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy kuru soğan 3 diş sarmısak 2 adet orta boy dolmalık kabak 3 adet yeşil çarliston biber 2 adet kırmızı dolmalık biber 2 adet orta boy domates 4 çay kaşığı biber salçası 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı kırmız pul biber 2 su bardağı ılık su (tavuk suyu da kullanılabilir) 1 demet dereotu Tavuk göğüs etlerini keskin bıçakla kuşbaşı et formunda doğrayın ![]() ![]() Kabakların dış kısmını hafifçe kazıyın ![]() ![]() Yeşil ve kırmızı biberlerin saplarını kesip tohumlarını temizleyin ![]() ![]() Kuru soğanı yemeklik incecik doğrayın ![]() ![]() Zeytinyağını geniş bir teflon tava ya da tencerede orta ısıdaki ateşte kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() Tuz, karabiber ve kırmızı biber serpiştirip ılık tavuk suyunu da tencereye aktarın ![]() ![]() Kısık ateşte 20 dakika daha pişen yemeğe ince kıyılmış dereotu ilave edip ocaktan alın ve sıcak sıcak servise sunun ![]() |
![]() |
![]() |
|