Mantarlı Tavuk Kebabı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Tavuk Kebabı TarifiMantarLı Tavuk Kebabı Tarifi Malzemeler: 500 gr tavuk parça 200 gr mantar 2 adet domates 1 adet soğan Yarım çay bardağı sıvıyağ 1 çorba kaşığı tereyağı 3 diş sarımsak 2 adet defne yaprağı Tuz Karabiber Kekik Yapılışı: Tavaya sıvıyağı ve tereyağını alıp, kızdırın Tavuk parçalarını tavaya aktarıp yarı yarıya pişene dek arada bir karıştırarak soteleyin Delikli kepçe ile tavuk parçalarını tavadan alın Soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp aynı yağın içinde pembeleşti-rin Domateslerin kabuklarını soyup tavla zarı iriliğinde doğrayın Tuz, karabiber, kekik ve defne yapraklarını ekleyin Tavuk parçalarını ekleyip, malzemelerin üzerini hafifçe aşacak kadar su ekleyin Kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak pişirin Mantarları boyuna dilimler halinde kesin Limonlu suda mantarları haşlayın Mantarları delikli kepçe ile tencereden çıkartın Tavuklu karışıma ilave ederek 5 dk daha pişirin Sıcak olarak servis yapın![]() |
|
|
|