Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
patlıcalı, tarifi, tombak

Patlıcalı Tombak Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcalı Tombak Tarifi



Patlıcalı Tombak Tarifi

Malzemeler:

5 adet kemer patlıcan
Yarım kilo sotelik dana kuşbaşı
2 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates
2 adet sivri biber
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı su
Yarım demet maydanoz
Yeteri kadar tuz karabiber

Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyup sıvı yağda kızartın Fırın kabına alın Soğanı rendeleyin Domatesin birinin kabuklarını soyup minik doğrayın Eti tencereye alıp suyunu salıp çekinceye kadar kavurun Tereyağı, soğan, salça ve domatesi ekleyip 2-3 dakika kavurun Üzerine 1 çay bardağı su ekleyip etler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirin Tuz ve karabiber ekleyin Patlıcanları boyuna bıçakla kesip ortasını açın Kıyılmış maydanoz serpin Üzerini pişmiş etle doldurun Etin kalan suyunu tepsiye koyun veya bir kahve fincanı su ekleyin Üzerine kalan domatesi ve biberi doğrayıp süsleyin 180 derecedeki ısıtılmış fırında 15 dakika pişirip servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.