Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çiğ, köfte, malatya, tarifi

Çiğ Köfte Malatya Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çiğ Köfte Malatya Tarifi



ÇİĞ KÖFTE (Malatya)

Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Etli çiğ köfte için 400 gr çiğ köftelik bulgur, 300 gr yağsız ince çekilmiş dana kıyma, birer kaşık domates ve biber salçası, bir baş soğan, bir demet maydanoz, 100 gr yeşil soğan, 3-4 diş sarımsak, yeteri kadar tuz, biber ve baharat gereklidir
Tepsiye bulgur konulur İnce kıyılmış soğan, salça ve baharat eklenerek yoğrulmaya başlanır Bulgur birbirini tuttuğunda kıyma eklenir ve tekrar yoğrulmaya devam edilir Kıvamını aldığında dövülmüş sarımsak eklenir Çiğ köftenin iyice yumuşadığı anlaşılınca yeşil soğan ve maydanozu da eklenir Birkaç dakika da bunlarla yoğrulur
Yoğurma işlemi bittiğinde küçük parçalar halinde avuçta hafif sıkılarak servis tabağına alınır Yanına marul konularak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.