Bifstrogonof (Fransa) Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bifstrogonof (Fransa) TarifiBifstrogonof (Fransa) MALZEMELER 750 gr Bonfile 2 Adet Soğan 2 Çorba Kaşığı Margarin 1 Çorba Kaşığı Un 1 Çorba Kaşığı Salça 2 Çay Kaşığı Hardal 200 gr Krema 1 Çay Kaşığı Karabiber 1 Tatlı Kaşığı Limon Tuz YAPILIŞ TARİFİ Eti yarım parmak kalınlığında ve iki parmak uzunluğunda doğrayıp, bir çay kaşığı karabiberle ovalım Derince bir tavaya margarini alıp ince kıyılmış iki soğanı kısık ateşte on dakika çevirelim Etleri ilave edip harlı ateşte karıştırarak beş dakika kavuralım Bir çorba kaşığı unu kavrulmakta olan etlere serpip karıştıralım Sonra bir çorba kaşığı domates salçası ile ikişer çay kaşığı hardal ve tuzu katıp, üç dört dakika daha harlı ateşte pişirelim Bir bardak çiğ krema ile birkaç damla limon suyunu ilave edelim Kaynatmadan iyice ısıtalım Isıtılmış bir tabağa alıp hemen servis yapalım Eğer bonfile yerine başka bir et kullanırsanız, kremayı eklemeden önce etleri yumuşayıncaya kadar kapalı olarak harlı olmayan ateşte pişirmeniz gerekir |
|
Bifstrogonof (Fransa) Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bifstrogonof (Fransa) TarifiBöf Stroganof (Fransa) 350 g sığır bonfilesi (tek parça halinde; bütün yağları alınmış) 2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 125 g arpacık soğanı (ince doğranmış) 125 g mantar 1/2 tatlı kaşığı tane karabiber (dövülmüş; ya da tercihen, dövülmüş tane yeşilbiber) 1/4 tatlı kaşığı tuz 5 çorba kaşığı süzme yoğurt 1/2 tatlı kaşığı hardal (tercihen Dijon hardalı) 2 domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlendikten sonra, ince şeritler halinde kesilmiş) 1 küçük hıyar turşusu (ince şeritler halinde kesilmiş) Bonfileyi 5 mm kalınlığında dilimleyip, dilimleri 4 cm boyunda şeritler halinde kesin Mantarları biraz limon sıkılmış 25 cl (1 su bardağı) su içinde çalkalayıp, kurulayarak, ince dilimleyin, içinde çalkalandıktan suyu, içine tülbent yerleştirilmiş tel süzgeçten bir kâseye süzerek, bir kenara bırakın Yapışmayan bir tavaya zeytinyağının 2 tatlı kaşığını koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın Yağ ısınınca arpacıksoğanlarını koyup, sıksık karıştırarak 2 dakika pişirin Mantarları ve kâseye süzdüğünüz çalkalama suyunu ekleyip, sık sık sarıştırarak, karışım bütün suyunu çekinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin Tavayı ateşten alıp, mantarları delikli kaşıkla bir tabağa çıkarın 2 tatlı kaşığı zeytinyağı koyup, tavayı yeniden orta ateşe oturtarak, et şeritlerinin yarısını ekleyin ve sık sık karıştırarak, hafifçe esmerleşinceye kadar (3 - 4 dakika) pişirin Tavayı ateşten alıp, et şeritlerini delikli kaşıkla tabaktaki mantarların yanına çıkarın Tavaya kalan zeytinyağını koyup, yeniden orta ateşe oturtarak, kalan et şeritlerini de hafifçe esmerleşinceye kadar pişirin Tabaktaki mantarlar ve et şeritlerini ekleyip, iyice karıştırdıktan sonra, tuzu ve dövülmüş karabiberleri (ya da yeşilbiberleri) serpin Küçük bir kâsede süzme yoğurt ile hardalı karıştırıp, tavadaki karışıma ekleyerek, karıştırın Domates ve hıyar şeritlerini de ekleyip, iyice karıştırdıktan sonra, tavayı ateşten alın ve bekletmeden servis yapın SERVİS ÖNERİSİ: Yanında ıspanaklı (yeşil) erişteler ve hindiba salatasıyla
|
|
Bifstrogonof (Fransa) Tarifi |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bifstrogonof (Fransa) TarifiBeuf Stragonof (Fransa) Yarım kg dana antrkot 1 adet kuru soğan 2 çorba kaşığı tereyağı 20 adet mantar 1 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı krema Rende kaşar Et parmak şeklinde doğranır Tavaya tereyağı konur ve etler kızartılır Etler tavadan alınır Aynı tavaya ince kıyılmış soğan atılır Soğan yumuşayınca doğranmış mantarlar ilave edilir, tuz serpilir Etlerin üzerine karışım dökülür Üzerine kaşar serpilir, 190 derece fırına verilir
|
|
|
|