Urfa KöFtesi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Urfa KöFtesi TarifiURFA KÖFTESİ Malzeme: 500 gr buğday yarması 1 küçük soğan 1 çorba kaşığı un tuz İç malzeme: 300 gr kıyma 1 kaşık salça tuz kırmızı biber 1 soğan Yapılışı: Buğday yarması ıslatılıp 1 saat bekletilir Tuz, dörde bölünmüş soğan konup yoğrulur Un ilave edip yoğurmaya devam edilir İyice kendini tutunca ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır Elle yuvarlayıp parmak yardımıyla içli köfte gibi açılır Kıymalı içi konup dikkatli şekilde kapatılır (Köftelerin küçük olması gerekir ) Bir tencereye 2 kaşık salça 4 kaşık yağ konup kavrulur Su ilave edip kaynamaya bırakılır Köfteler içine atılıp iyice pişirilir Tenceredeki su köftenin üstüne çıkacak kadar olmalıdır Servisi hafif sulu olması gerekir İçinin hazırlanması: Bir kaba kıyma, kıyılmış soğan, tuz, kırmızı biber, salça konup iyice karıştırılır Köftenin içinde kullanılır
|
|
|
|