Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, tarifi, vezir

Vezir Kebabı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vezir Kebabı Tarifi



Vezir Kebabı Tarifi

Malzemeler:

Yarım kilo köftelik kıyma
1 kilo patlıcan
3-4 adet kabak
2 adet kuru soğan
4-5 diş sarımsak
4-5 adet sivri biber
3-4 adet domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı süt
1 adet yumurta
Yeteri kadar tuz karabiber
Kızartmak için sıvı yağ
Süslemek için domates maydanoz

Hazırlanışı:

Patlıcanları ve kabakları küp küp doğrayıp kızartın Fazla yağlarını iyice süzüp cam kaba yerleştirin Soğan, sarımsak ve sivri biberleri doğrayıp zeytinyağında soğanlar ölene kadar kavurun Kıymadan küçük parçalar koparıp tencereye ilave edin Onlar da biraz kavrulunca soyup küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin Tuz ve karabiberi ekleyip altını kapatın Tenceredeki karışımı kevgirle yağını süzerek alın ve cam kaptaki sebzelerin üzerine yayın Yumurtayı sütle çırpıp cam kabın üzerine gezdirin Domates ve maydanoz ile süsleyerek 200 derecedeki fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.