![]() |
Kestaneli Tavuk Dolması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kestaneli Tavuk Dolması TarifiKestaneli Tavuk Dolması Malzemeler: 1 adet bütün tavuk 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı yoğurt 1 adet orta boy kuru soğan 1/2 dilim limon suyu 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı 1 çay bardağı soğuk su karabiber pul biber tuz İç harcı için malzemeler: 500 g iri kestane 250 g baldo pirinç 50 g dolmalık fıstık 50 g kuş üzümü Az miktar tarçın Harcı kapatacak kadar sıcak su 1 yemek kaşığı margarin 1 yemek kaşığı mısır özü yağı İnce kıyılmış maydanoz ve dereotu Tuz Hazırlanışı: Öncelikle derince bir tencereye tavuk tüm olarak konur ve üzerini kapatacak kadar ılık su konur ve kaynamaya bırakılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kestaneli Tavuk Dolması Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kestaneli Tavuk Dolması TarifiKestaneli Tavuk Dolması Tarifi 1 adet tavuk 2 su bardağı baldo pirinç 2 yemek kaşığı dolma fıstığı 2 yemek kaşığı İzmir üzümü 2 adet havuç Yarım kilo kestane 3 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı yoğurt 1 adet fırın poşeti Yeteri kadar tuz karabiber yenibahar 3,5 su bardağı sıcak su Hazırlanışı: Tavuğu ayıklayıp yoğurt, salça ve tuzu bir kasede karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|