Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, kestaneli, tarifi, tavuk

Kestaneli Tavuk Dolması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli Tavuk Dolması Tarifi



Kestaneli Tavuk Dolması

Malzemeler:
1 adet bütün tavuk
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet orta boy kuru soğan
1/2 dilim limon suyu
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 çay bardağı soğuk su
karabiber
pul biber
tuz
İç harcı için malzemeler:
500 g iri kestane
250 g baldo pirinç
50 g dolmalık fıstık
50 g kuş üzümü
Az miktar tarçın
Harcı kapatacak kadar sıcak su
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı mısır özü yağı
İnce kıyılmış maydanoz ve dereotu
Tuz

Hazırlanışı:
Öncelikle derince bir tencereye tavuk tüm olarak konur ve üzerini kapatacak kadar ılık su konur ve kaynamaya bırakılır Tavuk, suda 5 dakika kaynatıldıktan sonra süzgeç yardımı ile süzülerek alınır Fırın tepsisine konur Kuru soğan soyulur ve rendelenir Rendelenen soğanın suyu derince bir kaba sıkılır Soğan suyunun içine pul biber, karabiber, salça, yoğurt, tuz, limon suyu, ayçiçeği yağı, 1 bardak da soğuk su konur ve çırpıcı yardımı ile bir süre çırpılır Hazırlanan bu karışım tepsideki tavuğun üzerine dökülür 150° fırında tavuk kızarana kadar pişirilir Bu arada iç harcı hazırlanır Pirinç ve kuş üzümü ayrı ayrı kaplarda ılık suya ıslatılarak 10 dakika bekletilir ve süzülür Kestaneler yıkanır ve dış kabukları bıçak yardımı ile çizilerek teflon tavada yada fırında pişirilir Pişen kestanelerin kabukları soyularak hazırlanır Derince bir kaba margarin ve mısırözü yağı konur İçerisine dolmalık fıstık eklenir ve pembeleşene kadar kavrulur Kavrulan fıstıklara pirinç ve kuş üzümü de eklenerek biraz daha kavrulur Üzerine pişen kestaneler de eklenerek tekrar kavrulur Kavrulan malzemelere üzerini kapatacak kadar sıcak su eklenir ve az tarçın, tuz eklenerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmeye bırakılır Suyunu çeken pilav fırın tepsisindeki tavuğun içerisine doldurulur Biraz da tepsinin kenarlarına serpiştirilir Üzerine 2 çay bardağı sıcak su eklenerek tekrar fırına konur Fırında suyunu çekene kadar 10-15 dakika pişirilir Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve dere otu serpilerek sıcak olarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Kestaneli Tavuk Dolması Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli Tavuk Dolması Tarifi



Kestaneli Tavuk Dolması Tarifi

1 adet tavuk
2 su bardağı baldo pirinç
2 yemek kaşığı dolma fıstığı
2 yemek kaşığı İzmir üzümü
2 adet havuç
Yarım kilo kestane
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet fırın poşeti
Yeteri kadar tuz karabiber yenibahar
3,5 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı:

Tavuğu ayıklayıp yoğurt, salça ve tuzu bir kasede karıştırın Tavuğun her tarafına bu karışımdan sürün Fırın poşetine koyup fırında 1,5 saat pişirin Havuçları kibrit çöpü şeklinde doğrayın Kestaneleri kebap yapıp ayıklayın Pirinci kaynar suda yarım saat bekletin Tereyağını tencerede kızdırın Fıstıkları kavurun Havuçları ekleyin Biraz kavrulunca kestaneler, üzümler ve yıkanmış pirinci katın Üzerine tuz, yenibahar ve karabiber ekleyin 3,5 su bardağı kaynar su ekleyip pilavı önce harlı sonra kısık ateşte pişirin Kızaran tavuğu poşetten çıkarıp servis tabağına alın Tavuğun içine ve yanlarına pilavı doldurup servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.