![]() |
Kılıç Balığı Tütsüsü Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kılıç Balığı Tütsüsü TarifiKılıç balığı tütsüsü tarifi Bir metreyi aşkın bir fıçının alt tahtalarını çıkarınız ![]() ![]() ![]() ![]() Balığın kuyruklarından karnına doğru olan parçadan almalı ve bu parçayı ortasından ve uzunlamasına yarıp kılçığını çıkarmalıdır ![]() Siyah derisi olan kısımlardan, derisi üstünde olduğu halde, ikişer parmak eninde sırımlar çıkarmalı, sonra deniz suyu ile yıkamalıdır ![]() Daha sonra yakalarını birer defne dalı ile geriniz ![]() ![]() ![]() Üzerlerine çıkan ipliklere birer orta boy çivi sokunuz ![]() ![]() ![]() Gerekince ateş ve tütsüyü tazeleyerek 5 - 10 gün, yani balıklar limon gibi olana dek tütsülemekte devam ediniz ![]() ![]() Not: Bu tütsü balığını kullanacağınız zaman biraz alt üst edip defne dalını çıkardıktan sonra tabağa alınız, üstüne hemen limon sıkarak yeyiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|