![]() |
Lüfer Tütsüsü Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lüfer Tütsüsü TarifiLüfer tütsüsü tarifi Bir fıçının alt tahtalarını çıkarınız ![]() ![]() Etrafına ince teller geçecek kadar delikler açınız ![]() Fıçının altındaki açık ağzına doğru olan yani yan tahtalarının sonlarına da serçe parmağın ucundan biraz daha ince birer delik açınız ![]() Lüferlerin karnını yarıp içini ve kulaklarını çıkarınız, başını kesip atınız ![]() Sonra bu balıkları deniz suyunda iyice yıkayınız ![]() 24 saat tuz içinde bekletiniz ![]() Deniz suyuna batırıp çıkarınız ![]() Üstündeki tuzlar kaybolunca yakalarını birer defne dalı ile geriniz ![]() Daha sonra bunları kuyruklarından çift çift bağlayınız ![]() İnce bir tülbent ile sararak fıçının üst deliğinden el ile sokup ufak deliklere bu balıkları sırasıyla diziniz ![]() Üzerlerine çıkan ipliklere birer orta boy çivi sokunuz ![]() Sonra elinizin girip çıktığı bu deliği sıkı sıkı kapayınız ![]() Çanağın altına kül ve üstüne de ateş koyup 3 - 5 meşe kabuğu parçalarını da dizerek fıçının altına sürünüz ![]() Gerekince ateş ve tütsüyü tazeleyerek 5 - 10 gün, yani balıklar limon gibi olana dek tütsülemekte devam ediniz ![]() Sonra çıkarıp hava alan bir yere asınız ![]() Not: Bu tütsü balığını kullanacağınız zaman biraz alt üst edip defne dalını çıkardıktan sonra tabağa alınız, üstüne hemen limon sıkarak yeyiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|