Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
darak, gaziantep, pirzola, tava

Pirzola (Darak) Tava (Gaziantep)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pirzola (Darak) Tava (Gaziantep)



1 kg kuzu pirzola (darak)
3 adet domates
4 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 su bardağı su
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı pul biber
2 tatlı kaşığı tuz

Tepsiye pirzolalar dizilir Üzerine yarım daire şeklinde doğranmış soğanlar ve domatesler yerleştirlir Diğer yanda salça, nar ekşisi, pul biber, tuz, su ve yağ karıştırılır Pirzolalrın üzerine gezdirilir Tepsinin ağzı yağlı kağıtla ya da kapakla kapatılır 190 derece sıcak fırına sürülür 30-35 dakika pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.