İçli Köfte Tarifi ( Mardin ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İçli Köfte Tarifi ( Mardin )İçli Köfte Tarifi ( Mardin ) 60 köfte için MALZEMELER: 500 gram kıyma 500 gram ince yarma 250 gram ince bulgur 4 adet soğan (orta büyüklükte) 50 gram kişniş 50 gram margarin 1 demet maydanoz Tuz, karabiber ve yenibahar HAZIRLANIŞI: ince yarma, tuzlu suda 30 dakika bekletilir Bu arada iç hazırlanır İÇ HAZIRLAMA: Soğanlar ince ince doğranıp pembeleşene dek margarinle kavrulur Pembeleşince kıyma, tuz, karabiber ve yenibahar eklenip hafif ateşte beş dakika karıştırılır İnce kıyılmış maydanozlar da ilave edilir ve tencere ateşten alınır HAMUR HAZIRLAMA: Bekletilen yarmaya bulgur ve kişniş eklenerek iyice yoğrulur Oluşan hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır Her parça elle yumurta şeklinde açılır, hazırlanan iç doldurulur ve ağzı sıkıca kapatılır Büyükçe bir tencerede bolca su (3 litre) kaynatılır Kaynayan suya tuz ve köfteler (en fazla 30 adet) atılır Haşlamaya bırakılan köfteler, 10 dakikada bir dikkatlice karıştırılır Haşlanan köftelere, suyu ılıklaştıracak kadar (yarım litre) su dökülür Köfteler tencereden çıkarılarak bir süzgece alınır Suyu süzülen köfteler, tere, marul ve maydanoz serpiştirilmiş tabaklara alınır Limon ve domates dilimleriyle servis edilir
|
|
İçli Köfte Tarifi ( Mardin ) |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İçli Köfte Tarifi ( Mardin )resim yok mu? |
|
İçli Köfte Tarifi ( Mardin ) |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İçli Köfte Tarifi ( Mardin )alın size resim ![]() |
|
|
|