İşkembeli Nohut Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İşkembeli Nohut TarifiMalzemeler: 1 Su Bardağı Nohut 1/2 Kg İşkembe 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Adet Büyük Soğan 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası Su 1 Kase Mantı Tuz HAZIRLANIŞI : Akşamdan ıslattığınız 1 su bardağı nohutu ve yarım kg işkembeyi ayrı tencerelerde haşlayın Küçük kesilmiş soğanı ekleyin Pembeleşinceye kadar kavurun![]() Ardından iri kareler şeklinde kesilmiş işkembeyi ve 1 su bardağı haşlanmış nohutu ilave edin 1 çorba kaşığı biber ve domates salçasını ekleyin Bir-iki kez çevirdikten sonra,bir miktar su ilave edin Tuzunu ayarlayın![]() Su kaynamaya başlayınca 1 kase mantıyı ekleyin Mantılar yumuşayıncaya dek pişirin Sıcak olarak servis yapın
|
|
İşkembeli Nohut Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İşkembeli Nohut Tarifi300 gr işkembeli nohut için hazırlanan işkembe 0 5 çay kaşığı tuz 400 gr nohut (1 gece önceden suda bekletilmiş) 5 yemek kaşığı sana 2 adet ince kıyılmış soğan Önce işkembeyi hazırlayın Nohutları süzdürüp, bir tencereye koyun ve üzerini birkaç santim örtecek kadar su koyup, harlı ateşte bir taşım kaynatın Daha sonra ateşi kısarak, orta ateşte, yaklaşık 1 saat nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirin Tencereyi ateşten alın Sana'yı bir tencerede eritin Doğranmış soğanı ilave edip, birkaç dakika, soğan pembeleşip yumuşayıncaya kadar sote edin İşkembenin haşlama suyundan 4 su bardağı ve tuz ilave edip, bir taşım kaynatın Nohutları ilave edin Ateşi kısın Tencerenin kapağını örtüp, ağır ateşte yaklaşık 1 saat pişirin İşkembeleri de katıp, yine ağır ateşte, 1 saat daha pişirin İşkembeli nohutu, önceden ısıtılmış tabaklarda, sıcak olarak servis yapın
|
|
İşkembeli Nohut Tarifi |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İşkembeli Nohut Tarifi500 gr nohut (bir gece önceden üstünü 4 cm aşacak kadar su ve 3 çorba kaşığı tuz konulup, karıştırılıp bekletilmiş) 150 gr (10 çorba kaşığı) tereyağı 1 çay kaşığı tuz 3 orta boy soğan (ince doğranmış) İşkembesi: 1 kg dana işkembesi (iyice temizlenip, yıkanmış) 5 litre (25 su bardağı su) 1 çorba kaşığı tuz 1/4 su bardağı rafine yağ 1 diş sarımsak 1/4 limon Temizlenmiş işkembeyi büyük bir tencereye koyup tuzu, rafine yağı, limonu, sarımsağı ve suyu ekleyerek harlı ateşte kaynatınız Kaynayınca üstünde toplanan köpükleri delikli kepçeyle temizleyiniz Ateşi orta sıcaklığa getirip 3,5-4 saat, arasıra bir bıçakla işkembenin pişip pişmediğini kontrol ederek pişiriniz İşkembe pişerken bir gece önceden tuzlu suya bırakılmış nohutları 3-4 kez yıkayıp, orta boy bir tencereye koyunuz Üstünü 3 cm aşana kadar su doldurup harlı ateşte 1 saat haşlayınız Tencereyi ateşten indirip, nohutları bir kevgirden süzüp, suyunu atınız İşkembe pişince delikli kepçeyle tencereden çıkarıp, bir tencere üstüne oturtulmuş kevgire koyup soğutunuz (Kaseye süzülen işkembe suyunu saklayınız) İşkembe soğuyunca kuşbaşı doğrayınız Büyükçe bir tencereye yağı, tuzu ve soğanları koyunuz Soğanları yakmamağa dikkat ederek, orta ateşte 3-4 dakika kavurup işkembe suyundan 7 su bardağı ekleyerek, kaynamaya bırakınız Kaynayınca süzülmüş nohutları ekleyip, tencerenin kapağı kapalı olarak ağır ateşte 1,5 saat pişiriniz Kuşbaşı kesilmiş işkembeyi tencereye ekleyip, yarım saat daha pişirdikten sonra tencereyi ateşten alıp, yemeğinizi servis ediniz
|
|
|
|