Bandırma Piliç Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bandırma Piliç TarifiBandırma Piliç Tarifi Malzemeler: 1 adet tavuk 4 adet yufka 150 gr tereyağı 100 gr ceviz Tuz Karabiber Yapılışı: Tavuk, suda tuz ve karabiber ile haşlanır Soğuması için tavuk sudan çıkarılır Bu arada yufkalar 20 cm şeritler halinde kesilerek yağsız teflon tavada ısıtılır ve rulo halinde dolanarak tavuk suyunda 30 sn pişirilir Daha sonra eritilmiş tereyağına her iki tarafı bandırılıp bir kaba dizilir Pişirilmiş yufkaların üstüne parçalanmış tavuk etleri ve ceviz serpilir![]() |
|
Bandırma Piliç Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bandırma Piliç Tarifi4 adet ev yufkası 2 adet tavuk göğsü 1 kase tavuk suyu 1 çay bardağı ceviz Tavuk etini haşlayıp suyunu ayırın Tavuk etlerini ufak parçalara ayırın Yufkaları sekiz parçaya kesin Uzun kenarlarına tavuk etinden yerleştirip sigara böreği gibi sarın Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün Teremyağını eritin Tavuk suyunu kaynatın Yufkaları tavuk suyuna batırıp birbirinin üzerine gelecek şekilde servis tabaklarına dizin Üzerlerine Teremyağ gezdirip dövülmüş ceviz içi serpin İkinci sırayı da aynı şekilde hazırlayın En üste gelen yufkaları taç şeklinde yerleştirip haşlama suyundan 1 kepçe gezdirin Kalan tavuk etlerini üzerlerine yerleştirin Ceviz içi serpip sıcak servis yapın
|
|
|
|