![]() |
Tavuklu Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Yemek TarifleriTavuklu Yemek TarifLeri Baharatlı Tavuk Malzemeler
Yapılışı : * Fesleğen yapraklarını ve adaçayını ince kıyın ![]() ![]() * Tavuk göğüslerinin üzerine bıçakla derin kesikler yapın ![]() ![]() 15 dakika bekletin ![]() ![]() * Sosu için, küp şeklinde doğranmış biberi, ince kıyılmış soğanı ve küp şeklinde doğranmış salatalığı bir kaseye koyup karıştırın ![]() * Avokadoyu soyup, çekirdeğini çıkardıktan sonra küp şeklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() * Sosu servis tabağına alın, üzerine kızarmış tavukları koyarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tavuklu Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Yemek TarifleriÇerkez Tavuğu Malzemeler
Yapılışı : Tavuk iyice temizlenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tavuklu Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Yemek TarifleriAnanaslı Tavuk MALZEMELER: 1 adet orta boy tavuk 4 yemek kaşığı ayçiçek yağ 1 yemek kaşığı limon suyu 2 yemek kaşığı (konserve) ananas suyu 2 yemek kaşığı sarı üzüm 2 yemek kaşığı rom 2 adet domates 1 adet portakal 1 yemek kaşığı tereyağ kırmızı biber tuz HAZIRLANIŞI: Tavuğu iri parçalara bölün, limon suyu, ananas suyu ve biraz tuz içerisinde 60 dakika kadar bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Büyük bir tabağa safranlı pilav koyup, yayın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tavuklu Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Yemek TarifleriAyvalı Tavuk Salatası MALZEMELER: 1 Göbek Salata 1 Ayva 1 Tavuk Göğüs Eti 1 Soğan 1 Çorba Kaşığı Kapari 125 gr Mayonez 5 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 2 ÇorbaKaşığı Sirke 2 Çorba Kaşığı Hardal 1 Limon Suyu Tuz HAZIRLANIŞI : Ayvaların kabuklarını soyup dilimleyin ve iri iri doğrayın ![]() ![]() ![]() Tavuk etini tuzlu suda başlayıp iri küpler halinde kesin ![]() ![]() ![]() ![]() Mayonez, zeytinyağı, sirke, hardal ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine dökün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tavuklu Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Yemek TarifleriBandırma MALZEMELER: Adet Tavuk 4 Adet Yufka 150 gr Tereyağ 100 gr Ceviz Tuz, karabiber HAZIRLANIŞI: Tavuk, suda tuz ve karabiber ile haşlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tavuklu Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Yemek TarifleriDil Peynirli Mantarlı Piliç Sarma MALZEMELER: 1 adet piliç göğüs 100 gr rendelenmiş dil peyniri 50 gr doğranmış mantar Yeterince tuz ve biber HAZIRLANIŞI : Tavuk göğsünü ince bir şekilde dövün ![]() ![]() Bir ızgarada pişirdikten sonra arzu ettiğiniz garnitürle (pilav, sebze sote, patates tava gibi) servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tavuklu Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Yemek TarifleriChimichanga MALZEMELER: 4 kişilik 400 gr tavuk 2 adet yufka 1/2 çorba kaşığı margarin 1 su bardağı domates suyu 1 tatlı kaşığı salça 1 kahve fincanı un 1/2 su bardağı su acı biber sosu 1/2 su bardağı krema kırmızı biber tuz karabiber 200 gr kaşar peyniri rendesi sıvı yağ HAZIRLANIŞI: Tavuğu haşlayın ve soğuttuktan sonra didikleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tavuklu Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Yemek Tarifleriİç Pilavlı Tavuk Dolması ![]() Malzemeler : • 1 ½ Kg Bütün Piliç • 300 gr Pirinç • 1 Yemek kaşığı kuş üzümü • 1 yemek kaşığı çam fıstığı • 1 Adet orta boy soğan • 1 Yemek kaşığı sıvı yağ • 1 Yemek kaşığı tereyağı • Tuz, karabiber Hazırlanışı : Derin bir tencerede bir çay kaşığı sıvı yağını kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kavurma işlemi bittikten sonra yıkamış olduğunuz Keskinoğlu bütün pilicin içini bu karışımla doldurup, fırın ipiyle ayaklarını bağlayın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|