![]() |
Hindi Çöp Şiş |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hindi Çöp ŞişHindi Çöp Şiş 300 g hindi göğsü (derisi ve kemikleri temizlenmiş) 125 g kızılcık yaprak biçiminde kesilmiş 20 limon kabuğu 2 tatlı kaşığı bal Limonlu - zencefilli marinat: bir tutam zencefil 1 diş sarmısak (dövülmüş) 1 çorba kaşığı süzme bal 1 limonun rendelenmiş kabuğu 1 çorba kaşığı limon suyu 50 g (3 çorba kaşığı) yağsız yoğurt 1/2 tatlı kaşığı tuz birkaç damla acıbiber sosu (ya da Tabasco sosu) Bir salata kâsesinde bütün marinat malzemesini karıştırın ![]() ![]() ![]() Izgara edilirken yanmalarını önlemek için, 20 tahta şişi 10 -15 dakika soğuk suda bekletin ![]() ![]() ![]() Önce fırınınızın ızgarasını kızdırın ![]() Salata kâsesini buzdolabından alıp, marinada bulanmış hindi şeritlerini çıkararak, her birini bir tahta şişe kesintisiz S biçiminde, S'nin her kıvrımına bir kızılcık gelecek biçimde geçirin ![]() Bir fırın tepsisine yağlı kâğıt ya da alüminyum folyo döşeyip, çöp şişleri yerleştirin ![]() ![]() Tepsiyi fırından alıp, çöp şişleri geniş bir tabağa dizerek, her çöp şişin önüne yaprak biçimi bir limon kabuğu yerleştirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hindi Çöp Şiş |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hindi Çöp ŞişGüzel yemege benzio, saol seven paylastigin icin =) |
![]() |
![]() |
|