![]() |
Hamsi Tavası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamsi Tavası TarifiHamsi Tavası 1,5 kg ![]() 2 su bardağı zeytinyağı 2 yumurta 6 çorba kaşığı un 1 limon tuz Hamsiler ayıklanıp temizlendikten sonra iyice yıkanıp bir kevgire alınır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamsi Tavası Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamsi Tavası TarifiHamsi Tavası Tarifi 1 kg hamsi tava 1 kahve fincanı çiçek yağ 1 su bardağı mısır unu 1 tatlı kaşığı tuz Yarım tatlı kaşığı karabiber Hamsiler temizlenir, yıkanır suyu süzülür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamsi Tavası Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamsi Tavası TarifiHamsi Tavası Tarifi 500 gr hamsi balığı (temizlenmiş ve yıkanıp kurulanmış) 60 gr (1 2 su bardağı) un 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) 2 su bardağı kızartma yağı Büyük bir tabakta un, tuz ![]() ![]() ![]() Büyük bir tavaya kızartma yağını koyup orta ateşte 50 saniye, içine atılan bayat bir ekmek parçası kızarana kadar kızdırınız ![]() ![]() ![]() ![]() Bütün balıklar kızarınca ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirip servis ediniz ![]() Not: Hamsi tavayı kızarmış patates ve yeşil salata ile servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamsi Tavası Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamsi Tavası Tarifi1 Kilogram Hamsi 1 Tatlı Kaşığı Tuz 1 Su Bardağı Mısır Unu 1 Çay Bardağı Ayçiçek Yağı Hamsi seçerken mutlaka taze olmasına dikkat edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Hamsi ile birlikte patates salatası ya da yeşil salata servis edebilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|