Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fırında, pilavlı, tarifi, tavuk

Fırında İç Pilavlı Tavuk Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında İç Pilavlı Tavuk Tarifi



Fırında İç Pilavlı Tavuk Tarifi

3 baş sarımsak
10 adet ince uzun havuç
1 büyük tavuk
1 paket Knorr Zeytinyağlı Dolma Harcı
3 bardak pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı su
3 adet orta boy taze patates
1 tutam parmesan peyniri
1 adet soğanın suyu
1 çay bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı salça
yarım çay kaşığı kekik
yarım çay kaşığı fesleğen
1 tencere dolusu kaynar su (havuçları haşlamak için)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tutam tuz

İlk olarak tavuğumuzu terbiyeye yatırmamız gerekiyor terbiye sos için: 1 adet orta boy soğanın suyu, yoğurdu, salçayı, kekik ve fesleğeni, 1 çay bardağı sıvı yağı ve dilediğiniz miktar tuzu bir kapta karıştıralım Bu karışımı bir fırça yardımıyla tavuğun hem içine hem dışına iyice sürelim Bu şekilde buzdolabında en az 2 saat bekletelim O sırada diğer işlerimize dönelim İlk olarak Knorr Zeytinyağlı Dolma Harcı ile "İç Pilav" yapalım Bunun için: Yayvan bir tencereye 1 çay bardağı zeytinyağını koyalım soğuk suyla yıkanmış pirinçleri ilave edelim zeytinyağı ile pirinçleri kavuralım 1 paket Knorr zeytinyağlı dolma harcını pirinçlere ekleyip karıştırmaya devam edelim Bu karışıma 2 su bardağı sıcak su ekleyelim tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte, pirinçler suyunu tamamen çekene kadar pişirelim Sonra ocağı kapatalım ve hazırladığınız bu pilav harcını bir köşede soğumaya bırakalım Bu sırada ayrı bir tencerede, su kaynatalım ve ince uzun havuçlarımızı iyice temizledikten sonra suda haşlayalım Havuçları hiçbir şekilde kesmeyin, olduğu gibi haşlayın hatta mümkünse yaprakları bile dursun Bu sayede daha hoş bir görüntüsü olacaktır Haşlanan havuçları da bir köşede soğumaya bırakalım Daha sonra sarımsakları tek tek kabuklarından ayıklayalım soğuk suyla yıkayıp, ayrı bir kapta çiğ vaziyette bekletelim Sonra kabuklarını iyice yıkadığımız taze patatesleri elma dilim olacak şekilde doğrayalım ve küçük bir tepside, patatesleri fırına verelim Bu pişirme, patatesler için ön pişirme olacak yaklaşık 160 derecelik fırında patateslerin üstü kızarana kadar pişirelim ve fırından alıp, üzerini örtüp, ikinci pişirme için bekletelim Daha sonra tavuğumuzu dolaptan çıkaralım hazırladığımız iç pilavı içine dolduralım kuyruk kısmını bir iple bağlayalım ki açılmasın Tavuğu fırın poşetine koyup, poşeti birkaç yerden delip, daha sonra bir tepsiye alıp, 200 derecede önceden ısıtılmış fırına verelim Bu sırada sarımsaları poşetin içine katalım tavuğun üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirelim Piştikten sonra tavuğu porselen şık bir tabağa alalım Fotoğrafta gördüğünüz gibi, kenarlarını kızarmış sarımsaklarla, haşlanmış havuçlarla süsleyelim Önceden ön pişirmeye tabi tuttuğumuz patatesleri de bir kez daha fırında hızlıca ısıtalım ve tabağın kenarına onları da dizelim en sonunda toz parmesan peynirden serpelim ve bu şekilde, sıcak sıcak servis edelim

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.