Kuzu Etli Bahçıvan Kebabı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Etli Bahçıvan Kebabı TarifiKuzu Etli Bahçıvan Kebabı Tarifi 1 kilo kuzu eti 5 çorba kaşığı sade yağ veya yemeklik margarin 1 çorba kaşığı domates salçası 15 adet arpacık soğan 3 orta boy havuç 250 gram kereviz 2 büyük patates 2 su bardağı su 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kekik 1 demet maydanoz 2 çay kaşığı tuz Eti çok küçük taskebabı şeklinde keseriz Havuç ve kerevizler de ufak ufak, zar şeklinde doğranır, yıkanır Hepsi birden tencereye konulur Salça, iki bardak suda inceltilir, tencereye ilave edilir Yağ, tuz, karabiber ilave edilerek orta ateşte 45 dakika kaynatılır Patates, kekik ve maydanoz konulur ve orta ateşte 45 dakika daha kaynatılır Piştikten sonra ateşten indirilir ve servis tabağına geçirilir
|
|
|
|