Kekikli Kavurma Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kekikli Kavurma TarifiKekikli kavurma 250 gr kuyruk yağını ve 500 gr dana etini küp şeklinde doğrayın, 2 karanfil ve 4 ardıç tanesi ile birlikte bir tencerede kavurun, baharatı çıkarın 4 soğanı kıyın, 4 ekşi elmayı soyup küp şeklinde doğrayın, etler sararmaya başlayınca soğanları ve elmaları tencereye atın, tuzlayıp biberleyin, son olarak 1 tatlı kaşığı kekik ilave edip kavurmayı ateşten alın
|
|
Kekikli Kavurma Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kekikli Kavurma TarifiKekikli Kavurma 750 gram orta yağlı koyun eti 50 gram kadar kuyruk yağı 2 adet soğan Kekik Tuz Etleri ufak ufak doğrayın Kuyruk yağını da doğrayıp bir tencereye koyun ve altını hafif yakarak kavurmaya başlayın Et, kanlı suyunu çekince tuzunu koyun İki adet soğanı bütün olarak koyun Arada karıştırarak pişirin Sonra bir kaba alıp üzerine bol kekik serpin Pilavla beraber servis yapın
|
|
|
|