Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
körili, midye, tarifi, tava

Körili Midye Tava Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Körili Midye Tava Tarifi



Körili Midye Tava Tarifi

Malzemeler

10 adet iç midye

1 su bardağı un

Yarım çay kaşığı köri

1 su bardağı soda

1 çay bardağı su, tuz

Kızartmak için:

Sıvıyağ

Kaparili tarator sos:

4 dilim bayat ekmek için

Yarım su bardağı su

1 çay kaşığı kapari

1 çay bardağı zeytinyağı

Yarım kahve fincanı sirke

Yarım limonun suyu

3 diş sarmısak, tuz

Yapılışı

ÖNCELİKLE midye tava için bir kasede un, köri ve tuzu, ayrı bir kapta ise soda ve suyu karıştırın Midyeleri önce unlu karışıma daha sonra sodalı suya batırın Kızdırılmış sıvıyağda önlü arkalı kızartın Kağıt havlu üzerinde fazla yağını aldıktan sonra servis tabağına koyun Tarator sos için bayat ekmek içlerini 15 dakika soğuk suda bekletin Suyunu sıktıktan sonra bir tabağa alın İçine suyu dökerek karıştırın Sırasıyla kapari, zeytinyağı, sirke, limon suyu, dövülmüş sarmısak ve tuzu ilave edin Bütün malzemeyi iyice karıştırın Körili midye tavayı tarator sosla birlikte sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.