Tavuklu Yufka Sarma Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Yufka Sarma TarifiTavuklu Yufka Sarma Tarifi 4 kişilik 1 adet sivri biber 1 adet domates 1 diş sarımsak 1 adet soğan 2 çorba kaşığı zeytinyağı 200 gram tavuk kıyması Tuz, karabiber, kekik 1 adet yufka Servis için: Yeşillik veya göbek marul Sivri biberi ve domatesi incecik doğrayın Dövülmüş sarmısağı ve soğanı zeytinyağında kavurun Üzerine ince doğranmış sivri biber ve domatesleri ekleyin Ardından tavuk kıymasını ilave edip, 5 dakika kadar kavurun İndirmeye yakın, baharatlarını ekleyin Sonrasında ılınmaya bırakın Bu arada yufkayı temiz Düzemin üzerine yayın Yufkanın üzerine ılınan kıymalı karışımın tamamını koyup, yayın Harçlı yufkayı rulo halinde sarıp, ince ince dilimleyin Dilimleri yağlanmış fırın tepsisine dizin 200 derece fırında 5 dakika pişirin Göbek marul ve sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapın Not: Arzuya göre hazır tavuk kıyması yerme, incecik kıyılmış tavuk göğsü de kullanabilirsiniz ![]() |
|
|
|