![]() |
İzgara Sosu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İzgara Sosu TarifiIzgara Sosu Tarifi 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 1 soğan (ince doğranmış) 1 diş sarımsak (dövülmüş) 150 gr (3/4 su bardağı) su 400 gr domates 1 çorba kaşığı kereviz (rendelenmiş) 2 çorba kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı sirke 2 çorba kaşığı domates salçası 1+1/2 çorba kaşığı ketçap 2 tatlı kaşığı şeker 1 çay kaşığı kekik 1 büyük defne yaprağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 kahve kaşığı hindistancevizi rendesi Yağı küçük bir tencerede orta ateşte eritiniz ![]() ![]() Geri kalan malzemeyi ekleyip tencerenin kapağını kapatarak, yavaş ateşte, 40 dakika pişiriniz ![]() ![]() Not: Izgara sosu, ızgara yada tavukla servis edilir ![]() |
![]() |
![]() |
|