Hamsi Marine Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamsi Marine TarifiHamsi Marine Tarifi Yarım kilo hamsi Marinadı: 3/4 su bardağı elma sirkesi 1/4 su bardağı zeytinyağı 1/4 su bardağı limon suyu 1 kahve kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1 kahve kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) 1 diş sarmısak (dövülmüş) Önce marinadı hazırlayınız Büyük bir kaba bütün marinad malzemesini koyup, kaşık yada çatalla iyice karıştırarak 15 dakika bir kenarda bekletiniz Bu arada balıkların başlarını koparıç içlerini çıkarınız, yıkayıp suyunu süzdürünüz Balıkları geniş bir kaba koyup üzerine marinadı dökerek tencereyi orta ateşe oturtunuz Sos kaynamaya başlayınca, tencereyi ateşten alınız Balıkları ve sosunu servis kabına aktararak oda sıcaklığında soğutunuz Balıkları marinadının içinde, soğuk olarak servis edin |
|
|
|