Ciğer Kebabı Tarifi (Bursa) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ciğer Kebabı Tarifi (Bursa)2 su bardağı pirinç 250 gr kuzu ciğeri 3 çorba kaşığı tereyağı 4 su bardağı su Tuz Ciğeri yıkayın Bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin ve haşlayın Süzgece alıp soğuyuncaya kadar bekletin Soğuduktan sonra küçük küçük doğrayın![]() Pirinci yıkayıp süzün Tencereye alıp ciğer, tuz ve 4 su bardağı sıcak su ilave edin Pirinç suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin Ocaktan alıp 6-7 dakika kadar demlenmeye bırakın![]() Tereyağını küçük bir tavada kızdırıp pilavın üzerine gezdirin Pirinçleri fazla ezmeden tahta kaşıkla harmanlayıp sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|