![]() |
Biberli Kefal İzgarası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biberli Kefal İzgarası TarifiBiberli Kefal Izgarası 750 g kefal filetosu (derileri alınmış) 6 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 1/2 su bardağı sirke 3 diş sarımsak (dövülmüş) 1 1/2 çorba kaşığı tozşeker 1/4 tatlı kaşığı tuz 3 çorba kaşığı tane karabiber (havanda kırılmış) yaklaşık 3/4 su bardağı balık ya da sebze suyu 1/2 tatlı kaşığı kekik 30 g (2 çorba kaşığı) soğuk tuzsuz tereyağı (küçük parçalar halinde doğranmış) 2 kekik dalı (süsleme için; isteğe bağlı) Büyük bir servis tabağında limon suyu, sirke, sarımsaklar, tozşeker ve tuzu karıştırıp, filetoları bu karışımın üstüne yan yana dizdikten sonra, kabın üstünü örterek, buzdolabında en az 4 saat (2 saat geçince filetoları altüst edin) bekletin ![]() Bekletme süresinin bitimine yakın, fırınınızın ızgarasını (ya da mangalınızı) yakın ![]() ![]() ![]() ![]() Filetoları fırın ızgarasında pişireceksiniz, ızgaranın 10 cm kadar altına yerleştirip, her iki yüzlerini yaklaşık 5'er dakika pişirin ![]() Filetoları mangalda pişirecekseniz, korların yaklaşık 10 cm üstünde ızgaraya yerleştirin ve her iki yüzlerini yaklaşık 6'şar dakika pişirin ![]() Balıklar pişerken, içinde bekledikleri marinadı bir tel süzgeçten bir tencereye süzün ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|