Sirkeli Havuç (Manisa) Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sirkeli Havuç (Manisa) TarifiSİRKELİ HAVUÇ (MANİSA) MALZEMESİ: 200 gr kıyma, 5 soğan, 3 havuç, 1/2 su bardağı pirinç, 2 çorba kaşığı salça, katıyağ, 2,5 su bardağı su, 3 çorba kaşığı sirke, karabiber, tuz Kızgın yağda etin rengini döndürüp, küçük doğranmış havuçlarla salçayı ekleyin 2-3 dakika kavurduktan sonra piyazlık doğranmış soğanları da katıp suyunu çektirin Üzerine yıkanmış pirinci, suyu, yeterince karabiber ve tuzunu ekleyip, kısık ateşte pişirin Pişince sirkeyi katın
|
|
|
|