![]() |
Çerkez Bastı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çerkez Bastı TarifiÇerkez Bastı Tarifi Çerkez mutfağının güzel tatlarından birini paylaşmak istedik sizlerle ![]() Malzemeler Pilavı için; 1 su bardağı köftelik ince bulgur 1 yemek kaşığı margarin 3 su bardağı su Yeterli kadar tuz İçi için; 500 kilogram az yağlı kuşbaşı kuzu eti 1 adet kuru soğan 2 yeme kaşığı margarin Tuz, kimyon, kırmızıbiber Yeterli miktarda su ![]() Yapılışı Pilavı için bir su bardağı ince bulguru ayıklayın, güzelce yıkayın ve bir yemek kaşığı margarin ile üçü su bardağı suyun içerisinde pişiriniz ![]() ![]() ![]() Ayrı bir tencerenin içerisine kuşbaşı kuzu etleri ile margarini koyun ![]() ![]() ![]() ![]() İnce bulgurla pişirdiğiniz ve hamur haline getirdiğiniz pilavı tabağın kenarına halka gibi koyunuz ve ortasını boş bırakınız ![]() Tabağın boş kalan orta kısmına da pişirdiğiniz etleri koyup servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
|