![]() |
İspanaklı Göğüs Sarması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanaklı Göğüs Sarması TarifiIspanaklı Göğüs Sarması 1 büyük tavukgöğsü 250 gr ıspanak 2 adet havuç 1 adet soğan 2 yumurta 1 çorba kaşığı salça Tavuk göğsünün temizlenmesi: Keskin bir bıçakla tavuk eti kemiğinden kazınarak ayrılır ![]() ![]() ![]() ![]() Ispanaklar ayıklanıp bol suda birkaç kez yıkanıp, küçük küçük doğranır ![]() ![]() ![]() ![]() Havuç ve tuz katılarak kısık ateşte bir miktar kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() Yumurtalar da bir kap iyice haşlanıp suyu süzdürülür ![]() ![]() Tavuk göğsünün üzerine uzunlamasına ıspanaklı iç yaydırılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tencereye yerleştirip az bir su ile kısık ateşte döndüre döndüre pişirilir ![]() ![]() Piştikten sonra ipler kesilip çıkarılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|