Sura Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sura TarifiSura Tarifi MALZEMELER: 2-3 kg kuzu eti (sağ ön kolu ve kaburga bölümü) 2 su bardağı pirinç 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 çorba kaşığı tuz HAZIRLANIŞI: Suralık etin her tarafını 1 tatlı kaşığı tuz ile iyice ovun Kaburga bölümünü keskin bir bıçakla, doldurulabilecek biçimde, delmedin kol altına kadar deriden açın Ilık suda yıkadığınız pirinci, karabiber, kimyon ve tuz ile karıştırarak hazırladığınız harcı kaburga boşluğuna doldurup üzerine 1 su bardağı ılık su dökün Açık kalan bölümü iğne iplikle dikip dikişli kısım yukarıda olacak biçimde tepsiye yerleştirin Tüm etin üzerine parmakla yer yer karabiber ve kimyon batırıp tepsiye 2 su bardağı su koyun 180-200 derecede ısıtılmış fırında ortalama 5-6 saat pişirin Şuranın dikilen bölümünü açıp içinden pilavı alın Pilavın üzerine ya da yanına kızarmış kuzu etlerini parçalar halinde koyup sıcak servis yapılır
|
|
Sura Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sura TarifiSura Tarifi ( İzmir ) Özellikle Kurban Bayramından sonra yapılan bir yemektir Kurban etinin kaburga kemiklerinin bulunduğu bölüm kesilerek, büyük et parçası çıkarılır Kaburga kemikleriyle et kısmının arası tuz ve baharatla oğulduktan sonra, iç pilavla doldurulur Doldurulan kısmın etrafı pişerken pirinçler dağılıp dökülmesin diye yorgan iğnesiyle dikilir Kuzu tenceresi denilen büyük bakır tencerede pişirilir Daha sonra bir tepsiye alınarak, üzeri salçalı tereyağ ile yağlandıktan sonra, fırına sürülür Pembeleşinceye kadar kızartılır Sıcak olarak servis yapılır
|
|
|
|