Hamurlu Çerkez Tavuğu Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamurlu Çerkez Tavuğu TarifiHamurlu Çerkez Tavuğu 1 küçük boy tavuk 2 su bardağı kırık pirinç 1 1 çay bardağı un 1 fincan sıvıyağ 3 adet soğan 1 su bardağı ceviz Tuz Karabiber 1- Tavuk veya piliç temizlenip tencerede bol su ile haşlanır İyice pişince suyundan çıkartılıp, etleri kemiğinden ayrılır konulup kavrulur Soğana parçalanmış etleri ve tuz katılır Birkaç defa çevirip kavurduktan sonra 1 5 su bardağı 2- Soğanlar doğranır Tencereye sıvıyağ ve soğantavuktavuk suyu katılıp, kaynatılır 3- Ceviz havanda dövülüp kaynayan tavuklu suya katılır Birkaç taşım kaynatılıp ateşten alınır 4- Pirinç ayıklanıp yıkanır Tencereye konup 6 su bardağı tavuk suyu veya su ve tuz katılıp ateşe konur Kaynaymca ateşin altı kısılıp pirinç pişene kadar tahta kaşıkla karıştırılır 5- Pirincin suyu azalmca üzerine un serpilip son derece kısık (ölü denebilecek) ateşe geçirip 5-10 dakika bu şekilde pişirilir Daha sonra tahta kaşıkla eze eze unla pirinç karıştırılır Unun topakları varsa ezilir Birkaç dakika daha bekletilip unun iyice pişmesi sağlanır Karabiber ekilip ateşten alınır 6- Bir tepsiye veya servis tabağının etrafına muntazam bir şekilde pirinçli hamur yerleştirilir Ortasına cevizli tavuklu iç dökülüp sıcak sıcak servis yapılır
|
|
|
|