Ayvalı Tak Kebabı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayvalı Tak Kebabı TarifiAyvalı Tak Kebabı Tarifi 6 kişilik Malzemesi 500 gr kuzu kuşbaşı 2 ayva 2 havuç 15 arpacık soğan 2 çorba kaşığı salça 2 su bardağı pirinç 3 çorba kaşığı margarin 4 su bardağı sıcak su Tuz Karabiber Yenibahar Eti tencereye alıp suyunu bırakıp çekinceye kadar yaklaşık 45 dakika pişirin Pirinci yıkayıp süzün Havuçları yıkayıp temizleyin ve küp şeklinde doğrayın Arpacık soğanları soyup temizleyin Soğan ve havucu ete ekleyip karıştırın Salça, tuz ve baharatları ilave edin 4 bardak sıcak su ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin Ocaktan alıp tenceredeki pişme suyunu başka bir kaba süzün Üzerine sıcak su ekleyerek 4 su bardağına tamamlayın Ayvaları soyup küçük küpler halinde doğrayın Tencereye ilave edip birkaç dakika pişirin Ayvalı etli karışımı tencerenin ortasına toplayıp metal veya ısıya dayanıklı bir kâseyi üzerine kapatın Pirinci tasın etrafına yerleştirip kaynar et suyunu azar azar ilave edin Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirin Margarini eritip pilavın üzerine gezdirin Üzerini kağıt havlu ile örtüp yaklaşık 20 dakika dinlendirin Ortaya kapattığınız tası yavaşça kaldırıp alın Sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|