Salça Soslu İzgara Ciğer Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Salça Soslu İzgara Ciğer TarifiSALÇA SOSLU IZGARA CİĞER Malzemesi 2 yemek kaşığı Tamek Salçacık 600 gr danaciğeri (ızgaralık) 300 gr domates 2 adet soğan 2 diş sarımsak 10 gr margarin 2 yemek kaşığı sirke Acı kırmızı toz biber ½ çay kaşığı toz biber ½ demet kıyılmış maydanoz 2-3 yaprak adaçayı Biberiye Un Tuz Karabiber Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın Sarımsağı ve soğanı soyup, ince ince kıyın Ciğerleri önce una bulayın, sonra kızgın yağda iki taraflarını 1er dk kızartın Üzerlerine tuz ve karabiber serpip servis tabağına alın Soğanı ve sarımsağı, ciğeri kızarttığınız yağda kavurun Üzerlerine domates ve Tamek Salçacık ilave edin 1,5 çay bardağı sıcak su ve sirke katın Tuz, kırmızıbiber ve şeker ile tatlandırın Kısık ateşte 10 dk pişirin Sosun içine kıyılmış adaçayı yaprakları, biberiye ve ciğerleri ekleyin 2-3 dk pişirip servis yapın
|
|
|
|