Tavuk Biryani Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Biryani TarifiTavuk Biryani Tarifi 500 gr prinç 500 gr tavuk 100 gr yoğurt 3 adet kuru soğan 1 demet taze nane 1 demet kişniş 1 su bardağı tavuk suyu 2 yemek kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı kırmızı biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı yeni bahar 1 tatlı kaşığı zencefil 2 dış sarmısak 2-3 yaprak defne 100 gr süt 1 çorba kaşığı safran 2 yemek kaşığı badem Pirinci haslayın ve pirincin yarisinı firin kabinin altina yerlestirin Daha sonra üzerine badem ve soğan karamelize edilip bu karisiminda yarisinı koyun Bu sirada sicak sütün icine 1 tatli kasigi safrani karistirip bu pirincin üzerine dökün Ve tavukları bütün baharatlarla, tuz ile birlikte bir tavada pisirip, pirinclerin üzerine yerlestirin Daha sonra kalan pirinci de tavuklarin üzerine kapatip tekrar kavrulmus badem ve soğan harcini dekoratif olarak uzerine koyun, 1 su bardagi tavuk suyu ile firinda üzeri folyo ile kapatilmis olarak![]() ![]() 40 dak 175 derecede pisirin
|
|
|
|