![]() |
Patatesli Soğuk Et Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patatesli Soğuk Et TarifiPatatesli Soğuk Et Tarifi 60 gr (1/4 su bardağı) tereyağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 250 gr soğan (ince doğranmış) 125 gr mantar (silinip, temizlenerek dilimlenmiş) 1 çay kaşığı un 210 gr (1 su bardağına yakın) et suyu 1 defne yaprağı 1 diş sarımsak (dövülmüş) 1 tatlı kaşığı taze adaçayı (çentilmiş) ve 1 çay kaşığı kuru adaçayı 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1/2 kg soğuk sığır rostosu (ince dilimlenmiş) 5 patates (yumuşayıncaya kadar haşlanmış, dilimlenmiş ve sıcak tutulmuş) 2 tatlı kaşığı limon suyu Tereyağı ve zeytinyağı büyük bir tavada orta sıcaklıkta eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavaya limon suyunu ekleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Klasik bir Fransız yemeği olan patatesli soğuk eti ordövr olarak servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|