![]() |
Yoğurt Soslu Kırmızıbiberli Piliç Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoğurt Soslu Kırmızıbiberli Piliç TarifiYoğurt Soslu Kırmızıbiberli Piliç (Fransa) 1 piliç (yaklaşık 1,5 kg, iri parçalar halinde doğranmış; göğüs ve butların derileri temizlenmiş) 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1/2 tatlı kaşığı tuz 3 soğan (ince doğranmış) 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 su bardağı tuzsuz tavuk suyu 2 çorba kaşığı kırmızıbiber yaklaşık 1/2 su bardağı yoğurt (tercihen yarım yağlı) yaklaşık 1/2 su bardağı krema Ayçiçek yağını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Ateşi kısıp, soğanlar ve sarımsakları tencereye koyun ve ara sıra karıştırarak, soğanlar saydamlaşıncaya kadar (10 dakika) pişirin ![]() ![]() Bütün piliç parçalarını tencereye koyup, ateşi iyice kısarak, but parçalarından birine çatal batırıldığında açık renkli, berrak bir sıvı akıncaya kadar (25 dakika) pişirin ![]() ![]() Tenceredeki pişme suyunun yüzünde biriken yağı kaşıkla alıp atın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|