Bezelye Püreli Fırında Hindi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezelye Püreli Fırında Hindi TarifiBezelye Püreli Fırında Hindi Tarifi Hindi için: 400 gr haşlanmış fasulye 4 diş sarımsak 4 adet hindi fileto 200 gr yoğurt 200 gr domates püresi 2 cm taze zencefil 1/2 adet yeşil limon 30 gr karışık zeytin Birkaç sap maydanoz Bir kap taze biberiye 30 gr tereyağı 600 gr bezelye konservesi 200 ml krema 250 ml süt Şeker 1/2 çay kaşığı kişniş tohumu Muskat rende Taze çekilmiş karabiber Tuz Bezelye püresi için: 600 gr bezelye konservesi 30 gr tereyağı 200 ml krema 300 ml süt Taze çekilmiş karabiber Tuz Hindi için: Yeşil limonun suyunu sıkın Zencefili soyup dilimleyin Yoğurt, domates püresi, kişniş, zencefil ve muskat rendeyi karıştırın Hindi filetoları marinata bulayıp birkaç saat marine edin Fasulyeleri süzün Sarımsakları soyup uzunlamasına ikiye kesin Biberiye ve maydanozu ince doğrayın Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartıp ince halka kesin 30 gr tereyağını tavaya koyun, eriyince tüm malzemeyi ekleyip orta ateşte birkaç dakika pişirin Tuz, biber ile tatlandırın Filetoları marinattan çıkartıp ortalarına fasulyeleri koyun ve sarın Fırın kabına dizin Önceden 200°C'de ısıttığınız fırında 15 dakika kapağı kapalı olarak pişirin, ardından kapağını açıp 20 dakika daha pişirmeye devam edin Bezelye püresi için: Bezelyeleri süzüp krema, süt, şeker ve tuz ile biriikte mutfak robotunda çevirin Tereyağını tencereye koyup püreyi ekleyin ve birkaç dakika pişirin Hindinin yanında servis yapın
|
|
|
|