![]() |
Hardallı Kimyonlu Piliç Sote Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hardallı Kimyonlu Piliç Sote TarifiHardallı Kimyonlu Piliç Sote (Fransa) 4 piliç göğsü (deri ve kemikleri temizlenerek, her biri 1 cm kalınlığında olacak biçimde dövülmüş; yaklaşık 500 g) bir tutam tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 3 çorba kaşığı hardal 1/3 su bardağı yoğurt (tercihen yarım yağlı) 2 tatlı kaşığı kimyon 5 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 4 ekmek dilimi (kabukları alınıp, ıslatıldıktan sonra, sıkılarak suyu süzdürülüp, ufalanmış) 30 g (2 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 3 ekşi elma (çekirdekli bölümleri çıkarılıp, ince dilimlenmiş) 1/2 su bardağı elma suyu (taze sıkılmış) 1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 70 g (4 çorba kaşığı) krema Piliç göğüslerinin her iki yanlarına tuzu ve karabiberin yarısını serpip, bir kenara bırakın ![]() ![]() ![]() Soğuyan piliç göğüslerini buzdolabından alıp, bir kenara bırakın ![]() ![]() ![]() Bu arada, kalan tereyağını başka birtavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı eritin ![]() ![]() ![]() Öbür tavayı ateşten alıp, piliç göğüslerini ısıtılmış bir servis tabağına çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|