Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hardallı, kimyonlu, piliç, sote, tarifi

Hardallı Kimyonlu Piliç Sote Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hardallı Kimyonlu Piliç Sote Tarifi



Hardallı Kimyonlu Piliç Sote (Fransa)

4 piliç göğsü (deri ve kemikleri temizlenerek, her biri 1 cm kalınlığında olacak biçimde dövülmüş; yaklaşık 500 g)
bir tutam tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
3 çorba kaşığı hardal
1/3 su bardağı yoğurt (tercihen yarım yağlı)
2 tatlı kaşığı kimyon
5 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
4 ekmek dilimi (kabukları alınıp, ıslatıldıktan sonra, sıkılarak suyu süzdürülüp, ufalanmış)
30 g (2 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
3 ekşi elma (çekirdekli bölümleri çıkarılıp, ince dilimlenmiş)
1/2 su bardağı elma suyu (taze sıkılmış)
1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
70 g (4 çorba kaşığı) krema

Piliç göğüslerinin her iki yanlarına tuzu ve karabiberin yarısını serpip, bir kenara bırakın Bir kâsede hardal, yoğurt, kimyon ve maydanozların 4 çorba kaşığını bir çatalla çırpıp, piliç göğüslerini önce bu karışıma, sonra ufalanmış ekmekiçine iyice bulayın Göğüsleri buzdolabına kaldırıp, en az 10 dakika, en çok 1 saat soğutun
Soğuyan piliç göğüslerini buzdolabından alıp, bir kenara bırakın Ayçiçek yağını ve tereyağının yarısını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin Eriyince piliç göğüslerini koyup, her iki yanlarını, üstlerindeki ekmekiçi altın sarısı bir renk alıncaya kadar (6 - 8 dakika) sote edin
Bu arada, kalan tereyağını başka birtavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı eritin Eriyince elma dilimlerini koyup, ara sıra altüst ederek, 4 - 5 dakika pişirip, ateşi kısarak, 1 - 2 dakika pişirdikten sonra, elma suyu, limon suyu ve kalan karabiberi katın ve 3 - 4 dakika daha pişirin Elma dilimlerini bir kaşıkla tavanın kenarına itip, tavadaki sıvıya kremayı, sürekli karıştırarak ekledikten sonra, 2 dakika daha pişirin
Öbür tavayı ateşten alıp, piliç göğüslerini ısıtılmış bir servis tabağına çıkarın Delikli spatulayla, ateşteki tavadan elma dilimlerini alıp, piliç göğüslerinin çevresine aktarın Tavada kalan sosu hafifçe koyulaşıncaya kadar (2 -3 dakika) pişirmeyi sürdürdükten sonra, tavayı ateşten alıp, sosu piliç göğüsleri ve elma dilimleri üstüne boşaltın Ayırmış olduğunuz 1 çorba kaşığı maydanozu üstlerine serpip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.