![]() |
Kişnişli Piliç Göğsü Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kişnişli Piliç Göğsü TarifiKişnişli Piliç Göğsü 4 piliç göğsü (deri ve kemikleri temizlenmiş; yaklaşık 500 g) 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1/4 tatlı kaşığı tuz 1/3 su bardağı yoğurt (tercihen yarım yağlı) 2 çorba kaşığı krema 1 tatlı kaşığı mısır nişastası (1 çorba kaşığı suda eritilmiş) 3/4 su bardağı tuzsuz tavuk suyu 2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 2 çorba kaşığı arpacık soğanı (ince doğranmış) 1 küçük domates (kabuğu soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra; doğranmış) 1 demet taze kişniş (4 dalı süsleme için ayrıldıktan sonra, kalanlar kabaca doğranmış) Kalıp dipli bir tavaya ayçiçek yağını koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Yoğurt, suda eritilmiş mısır nişastası ve kremayı küçük bir kâseye koyup, karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|