![]() |
Yoğurt Soslu Tavuk Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoğurt Soslu Tavuk TarifiYoğurt Soslu Tavuk Tarifi Malzemesi 1 bütün tavuk 1 su bardağı yoğurt 1 çorba kaşığı domates salçası 3 çorba kaşığı sıvıyağ 3-4 dal maydanoz Karabiber Pulbiber Tuz Tavuğun derisini çıkarıp iri parçalara ayırın ![]() ![]() Yoğurdu derin bir kaseye alın ![]() ![]() Tavuk parçalarını fırın kalıbına yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Tavuğun nar gibi kızarmasını istiyorsanız, fırından çıkarmadan 5 dakika önce üzerine birkaç damla buz gibi soğuk su serpip tekrar fırına verin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yoğurt Soslu Tavuk Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoğurt Soslu Tavuk Tarifi1 adet piliç but 2 adet taze patates 1 adet havuç 4-5 çiçek brokoli 3 çiçek mor karnabahar 150 gr ![]() 150 gr ![]() 50 gr ![]() 1+1/4 su bardağı light yoğurt 1/2 adet limonun suyu 1 adet limon 1/2 demet maydanoz Rezene tohumu Taze karabiber Tuz Piliç butu haşlayıp lif lif ayıklayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yoğurdu limon suyu, maydanoz, limon kabuğu rendesi, rezene tohumu, taze karabiber ve tuz ile karıştırıp sos hazırlayın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|