![]() |
Balık Fleto İzgara Tarifi ( Japonya ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık Fleto İzgara Tarifi ( Japonya )Balık Fleto Izgara Tarifi ( Japonya ) 4 küçük balık filetosu (her biri 150 gr ![]() 5 cm ![]() 2 çorba kaşığı japon soya sosu veya soya sosu 3 taze soğanın beyaz kısmı 3 tatlı kaşığı toz şeker Zencefili rendeleyin ![]() ![]() ![]() Zencefil suyunu veya toz zencefili, soya sosunu, soğanları ve şekeri bir kaseye koyun ![]() ![]() Balıkları derin bir kaba koyup üzerlerine hazırladığınız marinad sosunu dökün, 15 dakika dinlenmeye bırakın ![]() Daha sonra balıkları sostan çıkarın, sosu bir kenara bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra kızaran balıkları servis tabağına alın ![]() Marinad sosunu küçük bir tencereye koyun ![]() Harlı ateşte sos koyulaşıncaya kadar 2 dakika kaynatın ve servis tabağındaki balıkların üstüne dökün ![]() ![]() Not: Yemeklerinizde toz yerine taze zencefil kullanırsanız daha hoş bir koku ve tat elde edersiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|